flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ССО взяла під охорону Червонозаводський районний суд міста Харкова

05 грудня 2019, 10:00

Сьогодні, 05 грудня, з почуттям високої відповідальності та в урочистій ранковій атмосфері співробітники територіального управління Служби судової охорони у Харківській області розпочали виконання своїх службових обов’язків в приміщенні Червонозаводського районного суду міста Харкова.

На вході до приміщення Червонозаводського районного суду міста Харкова обладнано пункт пропуску з відповідними технічними засобами контролю та зв’язку. 

З метою ідентифікації осіб, які прибули до суду, пропуск здійснюється на підставі документа, що посвідчує особу (паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон, службового посвідчення, національного посвідчення водія України, пенсійного посвідчення, іншого офіційного документа, що містить фотокартку особи та печатку установи, яка видала документ). Дані про осіб заносяться співробітниками Служби судової охорони у журнал відвідувачів.

Під час здійснення охорони та пропускного режиму в Червонозаводському районному суді міста Харкова співробітники Служби судової охорони керуються Конституцією України, законами України «Про судоустрій і статус суддів», «Про державний захист працівників суду і правоохоронних органів», «Про Національну поліцію», Положенням про Службу судової охорони, Положенням про проходження служби співробітниками Служби судової охорони, Інструкцією про організацію пропускного режиму до приміщення Червонозаводського районного суду міста Харкова та іншими нормативно-правовими актами в зазначеній сфері.

Співробітники Служби судової охорони пройшли відповідне навчання та стажування й мають необхідний досвід, щоб забезпечувати безпеку судових процесів у Червонозаводському районному суді міста Харкова.

Для охорони громадського порядку в судах, для захисту суддів та учасників судового процесу співробітники Служби судової охорони мають право застосовувати спеціальні засоби і зброю в разі загрози життю суддів, учасників процесу або своєму власному.

Співробітники Служби судової охорони також мають право затримувати осіб, які незаконно проникли або намагаються проникнути на територію й у приміщення суду. Затриманих осіб, які вчинили правопорушення, передаватимуть працівникам поліції для вжиття відповідних заходів реагування.

 

За повідомленням прес-служби суду