flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулось чергове засідання ради суддів господарських судів

11 жовтня 2013, 16:10

10 жовтня 2013 року в приміщенні Вищого господарського суду України відбулось чергове засідання ради суддів господарських судів.

   У роботі засідання брали участь: перший заступник Голови Державної судової адміністрації України Володимир Півторак, керівник проекту «Електронний суд» державного підприємства «Інформаційні судові системи» Олександра Самборська, спеціалісти Вищого господарського суду України, співробітники ДСА України та представники преси.
   Голова ради суддів господарських судів Артур Ємельянов доповів про зарахування до кадрового резерву суддів на заміщення адміністративних посад в господарських судах України та виключення з кадрового резерву.
   Члени ради суддів господарських судів проголосували за внесення подань до Вищої ради юстиції щодо призначення суддів на адміністративні посади в господарських судах наступних суддів:
   Морщагіну Наталію Станіславівну – на посаду голови Одеського апеляційного господарського суду;
   Дарміна Михайла Олександровича – на посаду заступника голови Дніпропетровського апеляційного господарського суду;
   Сковородіну Олену Миколаївну – на посаду заступника голови господарського суду Донецької області.
   Радою суддів господарських судів ініційовано внесення змін до постанови кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 року № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апаратів органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів». За інформацією заступника голови РСГС Юрія Власова, теперішній стан оплати праці є незадовільним та таким, що порушує міжпосадові співвідношення розмірів посадових окладів працівників апаратів судів різних посад.
   Також члени ради суддів господарських судів розглянули питання про стан фінансування господарських судів та акцентували на тому, що Законом України «Про Державний бюджет на 2013 рік» видатки господарських судів на 2013 рік, в тому числі на оплату праці працівників апаратів, були затверджені на недостатньому рівні. У зв’язку з цим було прийнято рішення направити звернення до Кабінету Міністрів України та Державної судової адміністрації України щодо необхідності внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет на 2013 рік» в частині збільшення фінансування на оплату праці працівників апаратів господарських судів у жовтні – грудні 2013 року.
   Про інформаційне наповнення та функціонування офіційних веб-сайтів господарських судів України на веб-порталі судової влади України доповіла керівник проекту «Електронний суд» державного підприємства «Інформаційні судові системи» Олександра Самборська.
   Під час засідання ради суддів господарських судів відбулось обговорення майбутньої конференції суддів господарських судів. Членами ради суддів господарських судів прийнято ряд організаційних рішень, зокрема, сформовано склад чергової конференції, визначено час та місце її проведення, а також  затверджено орієнтовний порядок денний.
   З нагоди Дня юриста відбулось урочисте вручення Грамот та Почесних Грамот Вищого господарського суду України та ради суддів господарських судів.