flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обговорено подальше співробітництво Державної судової адміністрації України з Проектом «Україна: справедливе правосуддя»

30 вересня 2013, 01:34
26 вересня 2013 року відбулась робоча зустріч Голови Державної судової адміністрації України Руслана Кирилюка із представниками Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та впроваджуваного ним Проекту «Україна: справедливе правосуддя».
   У робочій зустрічі взяли участь: перший заступник Голови ДСА України Володимир Півторак, заступник начальника Відділу з питань розвитку демократії та врядування Регіональної місії Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні, Молдові та Білорусі Кіра Мітре, керівник програм розвитку демократії та врядування Регіональної місія Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні, Молдові та Білорусі Олександр Піскун, керівник Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Україна: справедливе правосуддя» Девід Вон, а також співробітники офісу Проекту та спеціалісти ДСА України. 
   Під час зустрічі обговорено низку питань щодо подальшого співробітництва ДСА України з Проектом «Україна: справедливе правосуддя» у наступні 3 роки, адже наразі триває процедура перереєстрації проекту. Зокрема, учасники зустрічі розглянули можливість співпраці в напрямках: забезпечення незалежності суддів, встановлення автономного опалення для приміщень судів, покращення доступу до суду осіб із обмеженими фізичними можливостями, дистанційне навчання для працівників апаратів та інші.
   Керівник Проекту «Україна: справедливе правосуддя» Девід Вон подякував Голові ДСА України Руслану Кирилюку за плідну співпрацю впродовж реалізації Проекту та зазначив, що в наступні 3 роки спільних досягнень буде ще більше.  
 
      Довідково:
   Проект «Україна: справедливе правосуддя» розпочав роботу 01жовтня 2011 року, триває до 30 вересня 2013 року. Бенефіціаром та реципієнтом цього Проекту є Державна судова адміністрація України. Проект спрямований на приведення нормативно-правової бази судової реформи у відповідність до європейських та міжнародних норм для підтримки відповідності та незалежності судової системи, підвищення рівня прозорості та відповідальності діяльності ключових судових установ, підвищення професіоналізму та ефективності судової системи, посилення ролі громадських організацій, які будуть відстежувати та популяризувати судову реформу. Проект є наступником Проекту USAID «Україна: верховенство права». 
   На даний час, Проект отримав від Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) офіційне підтвердження своєї подальшої діяльності на наступні 3 роки, до вересня 2016 року. 
   Проектом означено виконання 5 завдань. Серед них — підвищення рівня правової обізнаності громадськості, а також рівня кваліфікації суддів і працівників судів і визначення проблем, негайне рішення яких сприятиме прозорості і відкритості в судовій системі.